16. kesäkuu 2022

Tuotantopäällikkö Per Westerback: ”Sopeudumme joustavasti asiakkaiden tarpeisiin”

Per Westerback on toiminut 7.3.2022 lähtien Proconsin tuotantopäällikkönä. Westerback on aikoinaan opiskellut koneistusta ja koneenpiirustusta ja työskennellyt kehitystehtävissä suuren osan urastaan. Viime aikoihin asti hän työskenteli tuotekehityksen dokumentaatioasiantuntijana ja prototyyppikoordinaattorina.

 

– Olen tehnyt insinöörin töitä 20 vuotta ilman muodollista koulutusta, hän sanoo naurahtaen. Tuotekehityksen parissa olen työskennellyt paljon ja muun muassa kehittänyt maatalouskoneita ideasta valmiiksi tuotteeksi. Kaikkia toimenkuviani yhdistää se, että niihin on kuulunut jonkinlaista kehittämistä.

 

Myös uudella työpaikallaan Westerback on saanut tarttua kehitys- ja suunnittelutöihin. Tuotantopäällikkönä hänellä on kokonaisvastuu Proconsin tuotannosta ja kehittämisestä.

 

– Alkuun olen keskittynyt pitkälti nykytilanteen kartoittamiseen ja tarvittavien toimenpiteiden priorisointiin. Pyrimme esimerkiksi integroimaan ERP-järjestelmän paremmin tuotannonohjaukseen. Näin voimme suunnitella tuotantoprosesseja ja toimituksia paremmin.

 

Samalla käynnissä on muutostyö yrityksen tuotantokapasiteetin parantamiseksi.

 

– Olemme parhaillaan muuttamassa ja teemme pieniä muutoksia, jotta voimme laajentaa tehdasta. Töiden valmistuttua meillä on 800 neliömetriä enemmän työtilaa.

Joustava yritys – työntekijöiden vastuuntunto yllätti positiivisesti

Westerback teki pitkän uran edellisellä työnantajallaan, jossa hän työskenteli yli 20 vuotta. Uudet haasteet houkuttelivat, joten kun hän näki Proconsin etsivän tuotantopäällikköä, hänen kiinnostuksensa heräsi, vaikka yritys ei ollut entuudestaan tuttu.

 

– Haaste tuntui kiinnostavalta, ja tehtyäni vähän tutkimusta sain positiivisen kuvan yrityksestä. Procons on kasvuyritys, jossa on yritteliäisyyttä ja suurta kehityspotentiaalia.

 

Eikä työyhteisössäkään ole mitään vikaa, Westerback toteaa.

 

– Yritys on sopivan suuri ja organisaatio matala, joten meillä on rento ilmapiiri, jossa kaikki puhuvat kaikkien kanssa. Työntekijöiden vastuuntunto yllätti minut positiivisesti. Jokainen kantaa vastuun omista työtehtävistään ja haluaa tehdä työnsä hyvin. Tuntuu, että kaikki tuntevat olevansa osallisia siinä, mitä yrityksessä tapahtuu.

 

Westerbackin mukaan yrityksen koko on myös yksi sen vahvuuksista. Erona suurempiin organisaatioihin joustavuutta on enemmän esimerkiksi toimitusaikojen suhteen.

 

– Voimme reagoida joustavasti asiakkaiden toiveisiin, jos tulee esimerkiksi viime hetken muutoksia, eikä meillä ole suurempia vaikeuksia sopeutua asiakkaiden tarpeisiin. Meillä on hyvä toimitusvarmuus ja kilpailukykyinen hinnoittelu, joka johtuu osittain siitä, että tuotanto on pitkälti automatisoitu. Laatua ja hyvää palvelua etsivälle Procons on turvallinen valinta. 

 

Ota yhteyttä Periin:

 

yhteystietokuva

Per Westerback

Production Manager


Per Westerback Arikkelikuva 3 of 3


Siirry Ajankohtaista-sivulle