Bygg och interiör

Vi har lång erfarenhet av rullprofilering åt bygg- och interiörindustrin. Inom byggbranschen är det ofta viktigt med hög hållfasthet och styvhet med minsta möjliga vikt. Rullprofileringen möjligör att förstyvningar kan sättas in där det behövs för att motverka bland annat buckling. Detta i kombination med automatiska hålstansningar för eventuella infästningar eller genomföringar gör rullprofilering till ett vinnande koncept när behovet för en profil är visst så stort.

Vi har även utvecklat en egen produktserie hållbara och visuellt tilltalande skjutdörrsprofiler och –komponenter i stål. Hör dig gärna för om vilka profiler som ingår i vårt standardsortiment, eller kontakta oss när ni har behov av skräddarsydda lösningar.

SKJUTDÖRRSPROFILER OCH KOMPONENTER

Procons utvecklar och producerar komponenter för montering av skjutdörrar. Konceptet är enkelt och systemet är enkelt att installera. Använder du dessutom vår pneumatiska kapnings- och stansningsmaskin underlättas ditt arbete ytterligare. Då du söker en elegant och flexibel lösning med kort leveranstid och bästa kvalitet, är vi ditt självklara val. Komponenterna kan måttbeställas från oss för installation i garderober eller från golv till tak. Spegel och träpanel kan kombineras, rekommenderad tjocklek 4 eller 10 mm.
 

H profiler2

H-profil

Profil för delning av dörrar eller till dekoration. Tillverkas i dimensionerna 4 och 10 mm samt som tejpbar list. Bredd 20 eller 32mm. H-profilen fås i alla standardfärger. Standardlängd 2 550 mm.

dubbellist

Golvskena

Golvskenan med dubbla spår fås i alla standardfärger. Går att få med färdig hålning för skruvförbindning. Standardlängd 5 000 mm. Urspårningssäkringens spår är i tolerans med hullingarna på nedre konnektorns urspårningssäkring vilket ger en säker användning.

bottomtrack

Takskena

Takskenan fås i alla standardfärger med slät eller profilerad front. Standardlängd 5 000 mm.

vitliten

Tvärprofil

Övre och nedre tvärprofil med hög, väl synlig framsida med dekorativ skärning i profilen. Fås i alla standardfärger. Tillverkas i dimensionerna 4 och 10 mm. Standardlängd 2 550 mm.

sidoprofiler

Sidoprofiler

Nova djupt grepp och modern design
Sparta smal, spartansk för en avskalad design
Focus allround design

Sidoprofilerna fås i alla standardfärger. Tillverkas i dimensionerna 4 och 10 mm. Standardlängder: 2 550 och 3 000 mm

dorrmekanism med hjul2

Konnektorer

Procons systems tekniskt överlägsna konnektorer passar för såväl vänster- som högermontering och är utrustade med tidsbesparande Quick Snap-infästning. De övre konnektorerna finns med gummibelagda dubbelhjul i stål med stålkullager, gummibelagda dubbelhjul i komposit och borststyrning. Gummibeläggningen ger en smidig och ljudlös styrning.
De nedre konnektorerna, med unik och trygg Anti-jump-urspårningssäkring, har kullagerhjul. Konnektorn kan även fås med en special-urspårningssäkring med
dubbla fjädrar. Dörrens vinkel och höjd regleras enkelt med hjälp av en PZ2-skruvmejsel.

3b

Positionsstopp

För centrering av dörrarna har vi utvecklat ett positionsstopp som hjälper dig att få dörrarna att stanna – och förbli – i rätt läge. Positionsstoppet fästs i takskenans bakre vägg.

dorrstoppare

Softclose

Vänligen ta kontakt för mera info.

dimensionsreducerare2

Reduceringslist

Reduceringslist i composit som används i sidoprofil / H-delningsprofil när glas (4 mm) kombineras med annan dörrfyllning (10 mm).