10th November 2021

”Procons är en pålitlig samarbetspartner som tillverkar kvalitativa produkter”

Flexi 2 inch with stacking frame ID 45769

Fluid-Bag on suomalainen yritys, joka valmistaa eri puolilla maailmaa toimiville asiakkailleen joustavia pakkausratkaisuja erilaisten nesteiden käsittelyä ja kuljetusta varten. Yrityksen pääkonttori on Pietarsaaressa, ja sillä on tytäryhtiö Thaimaassa ja myyntikonttori Yhdysvalloissa. Keskeistä toiminnassa on tuotteiden laatu ja kestävyys sekä toiminnan kokonaisvaltainen tehostaminen. Myynnistä 97 prosenttia menee vientiin.

 

Fluid-Bagin pakkausjärjestelmä on suunniteltu vaativia nesteitä varten aina kosmetiikkatuotteista, öljyistä ja painoväreistä elintarvikkeisiin. Pakkauksia käytetään esimerkiksi suositussa suklaamakeisessa käytetyn minttutahnan käsittelyyn. Suurikokoisia pusseja muistuttavat pakkaukset on valmistettu joustavasta materiaalista, jonka on kestettävä joka tilanteessa, myös kuljetettaessa nesteitä toiselle puolella maapalloa, kertoo Fluid-Bagin toimitusjohtaja Robert Nyberg.

 

– Pakkauksen on säilytettävä neste laadukkaana, jotta se vastaa asiakkaan odotuksia. Varmistamme sisäsäiliöiden kestävyyden tekemällä niille yksilöllisen vuototestin, jossa ylipaineistamme säiliön.

 

Pakkauksen paine ja paino – tilavuus saattaa olla jopa 1 000 litraa – asettavat suuret vaatimukset myös pinoamiskehykselle. Pinoamiskehykset asennetaan täytettyjen Fluid-Bag FLEXI -säiliöiden päälle. Kehysten avulla säiliöt voidaan pinota merikuljetusten ja varastoinnin ajaksi. Procons on valmistanut FLEXI-säiliöiden pinoamiskehysten komponentteja vuodesta 2018 lähtien. Fluid-Bag FLEXI -pakkauksia käytetään aina pitkillä merimatkoilla, esimerkiksi painovärien kuljettamisessa Australiaan, Nyberg kertoo.

 

– Jouduimme yksinkertaistamaan sekä kehyksiä että niiden valmistusprosessia. Kokoamme kehykset itse ja tärkeintä on, että työ voidaan tehdä mahdollisimman sujuvasti ja tehokkaasti. Aikaisemmin käytetyn kehyksen valmistuksessa oli liikaa manuaalisia vaiheita, mikä teki prosessista hitaan ja kalliin.

 

Komponenttien ja materiaalien laatu on kestävyyden kannalta ratkaiseva tekijä. Kehyksen on kestettävä pakkauksen painoa ja kuljetukseen liittyvistä syistä sen muoto on tarkasti määritelty. Teräslevystä valmistettava kehys koostuu neljästä yhteen liitettävästä osasta. Procons valmistaa Fluid-Bagille myös Fluid-Bag FLEXI -mallissa käytetyt taivutetusta metallilevystä tehdyt kiinnikkeet.

 

– Piirustus meillä oli itsellä, mutta Procons on auttanut meitä materiaalien valinnassa. Olemme saaneet tässä paljon apua Klas Westiltä, jonka kanssa tulimme alusta alkaen hyvin toimeen. Hän ymmärtää, miten tärkeää kaikkien prosessin tehostaminen on. Klas osaa ajatella asioita tulevien vaatimusten pohjalta, hän uskaltaa panostaa ja hän herättää luottamusta. Keskinäinen luottamus on yksi tärkeimmistä asioista yhteistyökumppanuudessa.

 

Fluid-Bagin strategiana on, että valmistuksesta suurin osa hoidetaan Suomessa. Komponenttien valmistus on keskitetty Proconsille ja tilauksia tehdään säännöllisesti.

 

– Yhteistyömme parasta antia on valmistuksen kustannustehokkuus. Osien valmistus on nopeampaa ja helpompaa, ja saamme uusia osia ripeästi ilman ylimääräisiä rahtikuluja.

 

Nyberg mainitsee hyvin toimivan kommunikaation osana sujuvaa yhteistyötä.

 

– Toimittajan kanssa on voitava kommunikoida sujuvasti. Saamme vastaukset nopeasti, eivätkä he arkaile ilmoittaa mahdollisista muutoksista, esimerkiksi jos koneissa esiintyvät ongelmat tai inhimillinen virhe vaikuttavat toimitukseen. Virhetilanteistakin on aina selvitty, koska kommunikaatio toimii. Klas on huumorintajuinen ja tarmokas kaveri, joka näkee asioista valoisan puolen, ja sehän sopii meille hyvin.

 

Fluid-Bag on tyytyväinen yhteistyöhön ja suosittelee Proconsia mielellään myös muille, Nyberg toteaa.

 

– Yhteistyömme on sangen lupaavaa, ja Procons on vahvasti mukana myös tulevia tarpeitamme ajatellen. Jos yrityksessä tarvitaan työstetystä peltilevystä valmistettuja tuotteita ja laadukasta yhteistyökumppania, Procons on varma valinta.Back to References