COOP Gardemoen varaston laajennus

Proconsin automatisoitu rullaprofilointilinjasto minimoi riskit

16.11.2020

Nordec on osa saksalaisen teollisen sijoittajan Mutaresin omistamaa vaativien teräs- ja julkisivurakenteiden valmistamiseen erikoistunutta Donges Groupia. Donges Group osti vuoden 2019 aikana Normekin ja Ruukki Building Systemsin liiketoiminnot. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Sen tuotantolaitokset ovat Puolassa ja Liettuassa sekä Suomessa eri paikkakunnalla. Suunnittelua ja myyntiä hoidetaan Vaasassa, Peräseinäjoella, Helsingissä ja Ylivieskassa. Nordecin tuotevalikoimaan kuuluvat mm. moni- ja yksikerroksisten rakennusten runkoratkaisut, julkisivuratkaisut sekä terässillat. Palveluvalikoimasta löytyy laaja skaala palveluita suunnittelusta tuotantoon sekä alihankintaketjujen hallintaan ja asennuksiin.  Yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 700 henkilöä.

Nykyisissä Nordecin  Vaasan toimitiloissa työskenneltiin ennen Ruukki Building Systemsin nimen alla. Vaasan toimipisteessä työskentelee yli 20 hlöä, joista suurin osa on suunnittelijoita. Mukana on myös myyjiä sekä projekti-insinöörejä ja projektipäälliköitä, joiden päävastuulla on Pohjoismaiden markkinat.   

—Olemme keskittyneet projektitoimituksiin, joita tehdään eri puolille Suomea ja Pohjoismaita. Meillä on erityisosaamista laajamittaisten projektien toteuttamisesta vaativista teollisuuden kohteista, kuten esim. voimalaitoksista. Lisäksi olemme olleet mukana erilaisten rakennusprojektien, kuten esim. logistiikkahallien, elintarvikevarastoiden, kerrostalojen, tehtaiden, siltojen tai isojen kauppakeskusten suunnittelussa, tuotannossa ja toteutuksessa. Voimme tarjota asiakkaalle osan projektin hoitamisesta tai ottaa kokonaisvaltaisen vastuun miljoonaluokan projekteista, kertoo Nordecin Vaasan toimipisteessä työskentelevä hankintapäällikkö Patrik Risberg.

Nordec aloitti yhteistyön Proconsin kanssa kesällä 2019. Yritys kiinnostui Proconsin uudesta rullaprofilointilinjastosta, joka pystyy tuottamaan vaativiakin teräsprofiileja erilaisten projektien tarpeisiin.

—Nordecin tavoitteena on optimoida asennuksien ja toimitusten aikatauluja ja tässä toimitusvarmuudeltaan luotettava alihankkija on meille hyödyllinen. Käytännössä ostamme lisäresurssia, joka on käytettävissä juuri silloin kun me sitä tarvitsemme.

Loppuun asti viimeistellyt tuotteet suoraan kohteeseen

Hinta-laatu-suhteella on suuri merkitys alihankkijaa valittaessa.  Jo toimittajaa valikoidessa minimoidaan mahdolliset riskit ja päätöksissä punnitaan tarkasti se, mille asioille priorisoidaan suurin painoarvo. 

—Meille on tärkeää, että saamme tuotteet viimeisteltynä perille asti. Tämä helpottaa kaikkien osapuolien toimintaa. Proconsilla käytössä oleva uusi ja automatisoitu linja minimoi poikkeamat ja maksimoi tasalaatuisen tuotannon. Totta kai haluamme, että toimitetut profiilit ovat viimeisen päälle laadukkaita ja täsmälleen oikeissa mitoissa tehty.

Ennen yhteistyön aloittamista Nordec varmistaa huolellisesti alihankkijan luotettavuuden. Etukäteen selvitetään mm. yrityksen taloustiedot, laatujärjestelmien tila ja tutustutaan itse tehtaaseen ja toimitiloihin.

Hyvä yhteistyökumppani palvelee tiedoilla ja nopealla reagoinnilla

Vaikka hinta ja laatu ovat tärkeitä, kokonaisuuteen vaikuttavat myös muut asiat.

—Kun alihankkija on alan todellinen ammattilainen, siitä on hyötyä myös asiakkaalle. Parhaimmillaan saamme hyviä neuvoja ja ehdotuksia, miten toteutus olisi järkevintä tehdä. Valmiit ratkaisuehdotukset ovat meille hyödyllisiä ja auttavat meitä tuottamaan loppuasiakkaalle parhaan mahdollisen lopputuloksen.  

Proconsilla on panostettu asiakkaiden nopeaan palveluun ja aktiiviseen yhteydenpitoon asiakkaiden kanssa. Palvelussa Risberg kehuu suoraa kommunikaatiota, joka toimii hyvin Proconsin vastuuhenkilön kanssa.  

—On hienoa, että saamme kysymyksiin suoria vastauksia ja vieläpä nopealla aikataululla. Joustava palvelu näkyy myös toimituksissa, joita on mahdollista saada myös lyhyellä varoitusajalla.


  (Kuva: Nordec / COOP Gardemoen Norja, varaston laajennus)

Siirry "Uutiset"-sivulle