16. helmikuu 2022

Kevytorret valtaavat alaa – Proconsin kevytorsijärjestelmän kysyntä kasvaa sekä Suomessa että ulkoma

procons1

Proconsin automatisoidussa rullaprofilointilinjastossa valmistetaan mittatilaustyönä kevytorsia ja teräksisiä termo-orsia. Rullamuovaustekniikalla voidaan toteuttaa mittatarkasti myös vaativia ja epäsymmetrisiä läpileikkausmuotoja, aukkoja ja vinoja päätyjä. Olemme valmistaneet muutaman vuoden ajan vakiotuotteina myös Z-, U-, C- ja Sigma-profiilin kevytorsia rakennusteollisuuden tarpeisiin.

 

Odotukset olivat korkealla, kun yrityksen tuotantolinja otettiin käyttöön 2019. Nyt, miltei kaksi ja puoli vuotta myöhemmin Proconsin toimitusjohtaja Klas West voi huokaista helpotuksesta. Tuotteet ovat löytäneet paikkansa markkinoilla ja kysyntä kasvaa sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa. Asiakkaina on useita teollisuus- ja teräsrakentamisen aloilla toimivia tunnettuja pohjoismaisia yrityksiä, muun muassa ruotsalainen Sandvik ja suomalainen Nordec.

 

– Monet tunnetut yritykset tilaavat tuotteitamme tällä hetkellä säännöllisesti. Toimitamme profiileja muun muassa halleihin ja suuriin, automatisoituihin korkeavarastoihin eri puolilla Eurooppaa. Valmistamme nykyään myös erilaisia teräspalkkien liitos- ja kiinnitysosia.

Asiakkaiden tarpeisiin räätälöidyt kevytorret

Täysin automatisoitu tuotantotapa tehostaa valmistusta ja nopeuttaa toimituksia. Orsilinjan toimitusvarmuus on lähes 100 prosenttia.

 

Lisäksi orret ovat hyvin pitkälle asennusvalmiita. Kone lukee asiakkaan piirustuksen ja valmistaa orret annettujen spesifikaatioiden ja mittojen mukaisesti. Epäsymmetriset urat, pulttiliitosten aukot ja päätyjen yksityiskohdat tehdään orsiin jo valmistusvaiheessa, eikä niitä siten tarvitse työstää edelleen.

 

– Yleensä rakenteiden suunnittelussa on otettava huomioon valmistajan tuotantomahdollisuudet. Eroamme kilpailijoistamme siinä, että pystymme valmistamaan asiakkaillemme juuri heidän tarvitsemiaan tuotteita, myös monimutkaisempia erikoistuotteita.

 

Tuotteet toimitetaan ohjeiden mukaan merkittyinä ja asennusvalmiina, mikä helpottaa varastointia asiakkaan luona ja tehostaa työntekoa.

 

– Asiakkaat arvostavat merkintöjä, joiden avulla he löytävät helposti tarvitsemansa osat rakennustyömaalla. Ohjeiden mukaan merkittyinä, oikean muotoisina ja esirei’itettyinä toimitetut kevytorret on helppo ja nopea asentaa paikalleen.

 

Kevytorret valmistetaan vakiona kuumasinkitystä teräksestä, mutta tarvittaessa voidaan käyttää myös ruostumatonta terästä. Uutta valikoimassa ovat termo-orret, joiden avulla voidaan eliminoida kylmäsillat esimerkiksi halleissa ja muissa teräsrakenteisissa rakennuksissa.

Kysynnän kasvu vaatii lisää tuotantokapasiteettia

Procons kasvaa nopeasti, ja yritys investoi säännöllisesti tuotantokapasiteetin parantamiseen vastatakseen kysyntään. Investointitahdista ei suinkaan aiota tinkiä jatkossakaan, päinvastoin, West toteaa.

 

– Tämä vuonna on meneillään useita suuria investointeja. Lisäämme ohutlevyjen erikoisprofiilien tuotantokapasiteettia rakentamalla uuden tuotantolinjan, jonka arvioidaan valmistuvan syksyllä. Lähiviikkoina päätämme myös orsilinjaan tehtävästä investoinnista, joka tehostaa termo-orsien valmistusprosessia entisestään.

 

Tarvitsetko rakennuskohteeseesi mittatilaustyönä kustannustehokkaasti valmistettuja teräsprofiileja tai asennusvalmiita, nopeasti toimitettavia kevytorsia? Ota yhteyttä, niin kerromme tarjolla olevista mahdollisuuksista!

 

1

Klas-Erik West

Tj, Myynti

 

AsiakasreferenssimmeSiirry Ajankohtaista-sivulle