23. syyskuu 2019

Mittaräätälöidyt kevytpalkit: Automatisoitu rullaprofilointilinja tuo säästöjä rakennusteollisuuteen

lattbalkar kevytorreet beams 2

Erikoisräätälöidyt palkit kohtuuhintaan – jopa pieninä sarjoina


Proconsin uudella tuotantolinjalla valmistetaan sekä pieniä että suuria sarjoja rullaprofiloituja ja erikoisräätälöityjä teräksisiä kevytpalkkeja – pääasiassa rakennus- ja kuljetusteollisuuden asiakkaille. Tuotantolinja on täysin automatisoitu, joten mittojen ja profiilien säätämiseen ei tarvita työkaluja – mikä on välttämätöntä manuaalisissa tuotantolinjoissa ja särmäyspuristusmenetelmää käyttävässä tuotannossa. Täysautomatisoidun linjan säätö vie vain pari minuuttia, minkä ansiosta lyhyitäkin sarjoja voidaan tuottaa kohtuullisin kustannuksin.

 

- Asiakas saa esivalmistettuja palkkeja, jotka soveltuvat suoraan asennettavaksi. Meiltä asiakas saa erikois- ja mittaräätälöidyt profiilit ilman lisäkustannuksia, kertoo Proconsin toimitusjohtaja Klas-Erik West.

 

Esivalmistetuilla palkeilla on monia etuja. Asiakkaan ei enää tarvitse käyttää vakiomittojen mukaan valmistettuja palkkeja eikä palkkia tarvitse myöskään jälkityöstää.

 

- Asiakas voi paino-optimoida tuotteensa, mistä on hänelle taloudellista hyötyä. Hänen ei tarvitse ostaa 150 mm korkeaa palkkia, kun todellinen tarve on esimerkiksi vain 128 mm. Uuden tuotantolinjan ansiosta palkkien jälkityöstämisen tarve on vähentynyt tai poistunut kokonaan. Linjalla voidaan myös helposti lävistää epäsymmetrisiä reikäkuvioita ja tehdä lovetuksia sekä suorittaa jossain määrin päiden työstöä.

 

Uusi tuotantolinja on luotettava ja helpottaa asiakkaiden varastonhallintaa


Moderni tuotantolinja osaa lukea piirustukset suoraan DXF-tiedostoista. Tämä tarkoittaa, että linja lukee automaattisesti asiakkaan piirustuksen ja valmistaa tuotteen asiakkaan määrittelemien koordinaattien ja syöttöpituuksien mukaan. Tällä tavoin syötössä ei tapahdu inhimillisiä virheitä ennen tuotantoa.

 

- Rei’itys ja lovetus on muun muassa täysin digitalisoitu. Lopputulos vastaa siten aina asiakkaan piirustusta. Proconsin toimitusvarmuus on tällä hetkellä 98 %.

Koska tuotantolinja on täysautomaattinen, palkit voidaan merkitä ja pakata suoraan asennusta varten. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tietty profiilirakenne voidaan pakata yhteen ja samaan pakettiin, vaikka reikäkuvio vaihtelee profiilien kesken.

 

- Asiakas säästää aikaa, kun asennuksen aikana ei tarvitse hyppiä paketista toiselle. Konkreettinen merkintä helpottaa myös oikean osan löytämistä asennusvaiheen aikana, koska sama merkintä löytyy myös asiakkaan omasta asennuspiirroksesta.

Merkintä täyttää myös jäljitettävyysvaatimuksen, jotta voidaan valmistaa CE-merkittyjä palkkeja ISO EN 1090-1 -sertifikaatin ja toteutusluokan EXC1–EXC3 mukaisesti.

 

Täysautomatisoitu keskikokoinen yritys takaa nopeat toimitukset


Proconsin uusi tuotantolinja valmistaa profiileja eri metallimateriaaleista, joiden paksuus on 1–4 mm. Linja tekee lisäksi 90°:n taivutuksia. Mikäli asiakas tarvitsee monimutkaisempia profiileja, on Proconsilla uuden rullaprofilointilinjan lisäksi viisi muuta linjaa, joilla voidaan käsitellä ohuempia materiaaleja.

 

Procons pystyy tarjoamaan nopeat toimitusajat sen johdosta, että se on keskisuuri yritys, jolla on täysautomatisoitu tuotantolinja.

 

- Toimitusaikaan vaikuttaa raaka-aineiden saatavuus. Voimme toimittaa hyvinkin nopeasti, kun raaka-aine on heti käytettävissämme. Linjamme on täysin automatisoitu, joten meidän ei tarvitse ruuvata päivän tai kahden ajan ennen kuin voimme aloittaa uuden profiilin valmistuksen. Pystymme reagoimaan asiakkaiden tarpeisiin nopeasti myös pienen hallinto-osastomme ansiosta.

 

Procons kertoo lisää uudesta tuotantolinjastaan Tampereen Alihankinta-messuilla 24.–26. syyskuuta 2019. Proconsin toimitusjohtaja Klas-Erik West on osastolla C1041 yhdessä tuotantopäällikkö Adam Sandströmin ja myyntipäällikkö Juhani Valkeemäen kanssa.Siirry Ajankohtaista-sivulle