15. joulukuu 2021

Procons panostaa automaatioon – roboteilla kustannustehokkaampaa ja monipuolisempaa tuotantoa

Procons kantbockningscell

Ajatus alkoi itää erään mittavan hankkeen yhteydessä, jossa Procons valmisti suuria eriä kiinnitysosia. Suurten osamäärien keräämiseen ja käsittelyyn tarvittiin paljon henkilöstöä, ja ennen toimitusta osat käytettiin vielä yhteistyökumppanilla särmäyksessa. Proconsin toimitusjohtaja Klas West näki mahdollisuuden kustannustehostaa työtä varustamalla stanssauskone robotilla, joka teki työn omatoimisesti. Samalla päätettiin investoida särmäyskoneeseen.

 

– Olen joskus sanonut, etten koskaan osta särmäyskonetta, mutta itse asiassa se tuo synergiaetuja palkkilinjalle. Tärkeimpiin tuotteisiimme kuuluvat teräsrakenteet vaativat usein myös kiinnitysosia, ja valmistusmenetelmät täydentävät toisiaan siten erinomaisesti.

 

Investointi koostuu kahdesta robottiyksiköstä, joista toinen on liitetty Pivateckin stanssauskoneeseen ja toinen kanttaa valmiiksi stanssatut osat. Investoinnin kokonaisarvo on noin 250 000 euroa.

 

– Tämä oli meille looginen kehitysaskel, ja ratkaisu on osoittautunut toimivaksi. Kustannustehokkaampi ja monipuolisempi valmistus lisää myös kilpailukykyämme. Äskettäin voitimme esimerkiksi suuren hollantilaisen hankkeen, jossa stanssataan ja särmätään noin 80 tonnia terästä, ja lisää on tulossa.

Automaatiosta etua asiakkaille

Loppukesällä asennetut robotit ovat olleet syyskuusta lähtien käytössä päivittäin noin 3–4 tuntia työstettävästä tuotteesta riippuen. West totesi olevansa tulokseen enemmän kuin tyytyväinen.

 

– Tuotantokapasiteetti on kasvanut merkittävästi ja tuotantoprosessi on tehokas. Stanssatut tuotteet pinotaan valmiiksi ja viedään särmäyskoneeseen, joka jatkaa saman tien niiden työstämistä.

 

Myös Proconsin asiakkailla on syytä olla tyytyväisiä investointiin. Automaation ansiosta valmistusprosessi on vakaampi ja laatu tasaisempi.

 

– Aikaisempaan verrattuna voimme nyt myös tarjota täydellisiä toimituksia, jolloin asiakkaamme saavat kaiken yhdestä ja samasta paikasta, West korostaa.

Stanssatut tuotteet pinotaan valmiiksi ja viedään särmäyskoneeseen.

 

Ensi vuoden investoinnit jo suunnitteilla

Myös ohutlevytuotteiden kysyntä on kasvanut, ja suunnitteilla on uusi tuotantolinja kapasiteetin lisäämiseksi. Investoinnit ja kapasiteetin lisääminen sisältyvät yrityksen strategiaan.

 

– Panostamme voimakkaasti ja investointitahtimme on nopea, ja voimme sen vuoksi nyt kilpailla suurista hankkeista. Koska olemme markkinoilla pieni toimija, pystymme pitämään kiinteät kustannukset alhaisina, meihin on helppo ottaa yhteyttä ja päätöksentekoprosessimme on nopea ja joustava. Kustannustehokkuus ja sopeutuminen asiakkaiden tarpeisiin ohjaavat yrityksemme kehitystä.

 

Lue lisää sijoituksistamme: Procons uusille markkinoille suurinvestoinnin myötäSiirry Ajankohtaista-sivulle