30:e augusti 2022

Procons tjänster uppfyller Pesmels förväntningar

Pesmel Referenssikuva1 v2.

Pesmel har 250 anställda globalt. Företagets huvudkontor är i Kauhajoki och de andra finska enheterna finns i Seinäjoki och Helsingfors. Produktionen sker i Kauhajoki och Estland. Utomlands har företaget dotterbolag i bl.a. Indien, Kina, Polen och USA.

Procons är en flexibel samarbetspartner

Pesmel planerar själva sammanfogningsdelar och profiler till varje produkt som ska lagras, exempelvis stål- eller pappersrullar. Design och tillverkning av däckhotell är också en del av företagets affärsverksamhet. Procons levererar de stålkonstruktioner Pesmel behöver för att förverkliga lagerlösningarna.

 

Samarbetet fick sin början när Henri Vesala, enhetschef för stålbyggnad vid Pesmel, blev tipsad om Procons tjänster av en bekant planerare. Man har nu samarbetat med Procons i ca tre års tid.

 

– Vår tjänst går ut på att för våra kunder lösa problem som har att göra med lagring av väldigt krävande produkter. Vi skräddarsyr nästan uteslutande lösningarna för varje enskild kund. Med hjälp av Procons stålkonstruktioner kan vi betjäna våra kunder bättre, berättar Vesala.

 

Under samarbetets gång har Procons visat sig vara en flexibel partner och dessutom har företaget investerat mycket i automatisering.

 

– På Procons är man redo att anpassa sig exempelvis genom att öka tillverkningskapaciteten i enlighet med orderstocken. Deras maskinpark är väl lämpad för våra tillverkningskrav.

”Alla vinner när man drar åt samma håll”

Enligt Vesala är samarbete mellan inhemska företag viktigt för ekonomins del, men också för att exempelvis kvalitetssäkringen är enklare.

 

– För att bibehålla en lämplig kostnadsnivå lönar det sig att gynna inhemska leverantörer.

 

Finländare är traditionellt ett pålitligt folk, och så är även fallet när det kommer till Procons. En mindre organisation förmår arbeta smidigt och frågor blir snabbt besvarade.

 

– Procons kommunikation gentemot oss har varit öppen och det är enkelt att diskutera om saker. Det är snabba leveranstider och kvaliteten är systematiskt på en hög nivå. Eftersom Procons har investerat mycket har vi fått ännu friare händer än tidigare exempelvis i planeringen av sammanfogningsdelar, vilket för våra kunder igen yttrar sig som en bättre tjänst. Alla vinner när man drar åt samma håll, konstaterar Vesala.Gå till Referenser