KW pict15

Rullformning av tunnplåtsprodukter

Tillverkning av måttnoggranna ståldelar även med komplicerade tvärssnitt

Rullformning eller kallvalsning är ett exakt och effektivt sätt att tillverka produkter och profiler av tunnplåt. Procons tillverkar öppna profiler av olika längd enligt kundens ritningar.

 

Vid rullformning bockas tunnplåten till sin produktspecifika form mellan de profilerade valsarna. Metoden gör det möjligt att tillverka kraftiga och mångsidigt användbara ståldelar med exakta mått och även med komplicerade tvärsnitt.

xd dump rullamuova

Klara inbesparingar med rullformning

När långa produktionsserier tillverkas genom rullformning, ger det betydande råmaterial- och kostnadsinbesparingar. För att tillverka produktserier krävs det att man gör en egen form. Att designa och låta göra en form är en engångsinvestering som betalar sig snabbt när produkterna tillverkas kontinuerligt eller i stora mängder.

 

Vår automatiserade produktionsmetod säkerställer ett exakt och högklassigt resultat. Procons rullformningsprocess är snabb och effektiv i synnerhet tack vare att produkten tillverkas och förpackas färdigt på en och samma produktionslinje. När det är få bearbetningsskeden, blir produkten snabbare färdig, vilket gör det billigare att tillverka produkten.

Kontakta oss

Är rullformning en tillverkningsmetod som förbättrar ert företags kostnadseffektivitet?

 

Ta kontakt så undersöker vi saken! Vi svarar snabbt på frågor och beräknar offerter även med kort varsel.

 

1

Klas-Erik West

VD, Försäljning