9. helmikuu 2023

Proconsin uusi stanssauslinja on pyörinyt joulukuusta lähtien – toimitusjohtaja Klas West näkee tulevaisuuden valoisana

9S7A6701

Uusi linja vastaa stanssauspalvelujen kasvavaan kysyntään

Joulukuun 2022 alussa Proconsin tiloissa Maalahdessa otettiin käyttöön uusi stanssauslinja. Suurten volyymien tapauksessa Pivaticin toimittama uusi stanssauslinja on teknisesti ylivoimainen ja lisäksi se minimoi jätteen määrän. Stanssauslinjalla valmistetaan esimerkiksi kiinnitysosia erilaisiin teräsrakenteisiin.

 

Stanssauslinjalla osat stanssataan suoraan teräsrullasta. Levyjen vaihtamistarpeen jäädessä pois suurten volyymien tuotannon tehokkuus kasvaa merkittävästi ja toimitusajat lyhenevät. Uusi linja on aiempaa kaksi kertaa suurempi ja pystyy siten käsittelemään jopa 1 250 mm leveää ja 3,5 mm paksua materiaalia.

 

Toimitusjohtaja Klas West on yrittäjänä tottunut tunnistamaan asiakkaiden tarpeet ja kehittämään liiketoimintaansa niiden mukaisesti – sekä tekemään nopeita päätöksiä.

 

– Ajatus tämän investoinnin tekemisestä syntyi melko spontaanisti, mutta päätimme panostaa siihen. Meillä on hyvät suhteet toimittajaamme Pivaticiin ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä aiempaan yhteistyöhömme.

 

Ensimmäisen Pivatic-linjan hankimme lisäämään palkkien valmistuksen joustavuutta pystyäksemme tekemään mm. erilaisia reikäkuvioita palkkeihin, mutta lopulta sitä käytettiin pääasiassa stanssaukseen. Koska pääosa stanssaustöistä on nyt siirretty uudelle linjalle, palkkilinjalle vapautuu lisää kapasiteettia.

 

– Uusilla markkinoilla voi saada jalansijaa enemmän tai vähemmän sattumalta. Tämä liiketoiminta-alueemme on nyt valtavassa kasvussa, Klas sanoo. Meillä on kädet täynnä stanssaustyötä, joten voitaneen todeta, että olemme onnistuneet pääsemään kunnolla markkinoille.

 

Maailmantilanne ei horjuta toimitusjohtajan tulevaisuudenuskoa

Klasin mielestä uusi investointi luo vahvasti uskoa tulevaan. Alan viimeaikaisesta maailmanlaajuisesta materiaalipulasta huolimatta hän näkee tulevaisuuden valoisana.

 

– Vuoden toinen ja kolmas neljännes olivat vaikeita, mutta nyt tilanne näyttää helpottuneen. Materiaalien saatavuus on vakiintunut, vaikka maailmantilanne jatkuu epävarmana. Tulevaisuus näyttää yhä valoisalta. Jotkut asiakassegmentit saattavat kadota, mutta tilalle tulee uusia. Uskon tulevaisuuteen ja haluan viedä kehitystä eteenpäin.

 

Tammikuussa 2023 otetaan käyttöön myös uusi 200 tonnin puristuslinja. Se asennetaan rullaprofilointilinjan yhteyteen kapasiteetin lisäämiseksi entisestään. Nopeasti kasvavasta konekannasta huolimatta tilaa ja kehitysmahdollisuuksia riittää.

 

– Olemme laajentaneet tuotantoalaamme noin 1 000 neliömetrillä, joten pärjäämme jonkin aikaa. Tilaa on vielä muutamalle uudelle koneelle, mutta otetaan nyt yksi asia kerrallaan. Tällä hetkellä pyrimme saamaan uusimman investointimme käyntiin ja katsotaan sen jälkeen seuraavaa askelta.Siirry Ajankohtaista-sivulle