4. toukokuu 2023

Proconsin logistiikkavastaava Johan Bagge jää eläkkeelle – tilalle Simon Storäng

Procons Johan Bagge artikkelikuva

Johan Bagge päätyi aikoinaan Proconsille hieman sattumalta. 35 vuotta meijerialalla työskenneltyään hän joutui uhraamaan päivänsä työnhakuun – kunnes Proconsin toimitusjohtaja Klas West sai vihiä, että tämä laajan kokemuksen varastoinnista ja logistiikasta omaava mies oli työttömänä. Jouluksi 2016 Bagge sai työsopimuksen käteensä ja työmatkat kotoa Vöyriltä töihin Maalahteen saattoivat alkaa.

 

– Tulimme Klassen kanssa heti hyvin toimeen ja työkokemukseni vastasi yrityksen tarpeita. Se oli parhain saamani joululahja, Bagge toteaa.

 

57-vuotiaana työnhakijana hän oli jo melkein menettänyt toivonsa päästä takaisin työelämään.

 

– Klasse arvosti pitkää kokemustani, eikä välittänyt iästäni. Olen siitä ikuisesti kiitollinen.

 

Proconsilla Baggella oli jälleen mahdollisuus tehdä sitä, minkä hän taitaa parhaiten. Hän vastasi varastoinnista ja logistiikasta, oli yhteydessä kuljetusyrityksiin ja piti varastot järjestyksessä.

 

– Parasta on kuitenkin ollut työkaverit. Proconsilla näkee vain iloisia naamoja, ja Klasse on yritteliäs ja avoin toimitusjohtaja, joka mielellään juttelee työntekijöidensä kanssa. Yhteiset kahvihetket ovat tärkeitä, Bagge sanoo.

 

Seitsemän palvelusvuoden jälkeen Bagge jättää nyt Proconsin. Hän ottaa eläkkeen avosylin vastaan, vaikka se tuntuukin haikealta.

 

– Se on tietenkin iso askel, kun on työskennellyt niin kauan kuin minä, mutta aika aikaansa kutakin.

 

Nyt hän voi hitaasti mutta varmasti totuttautua siihen, että aamuisin saa nukkua pitkään ja voi viettää aikaa perheensä ja hänelle niin rakkaan saaristoelämän parissa.

Storäng ottaa vastuulleen logistiikan ja odottaa innolla liiketoiminnan kehittämistä

Proconsin varastoista ja logistiikasta huolehtii nyt Baggen tilalle astunut Simon Storäng, jolla on metallikoulutuksensa ohella kokemusta niin metalli- ja rakennusalalta kuin venealalta. Hän pitää työnsä monipuolisuutta suurena etuna.

 

– Työni on hyvin vaihtelevaa, sillä vastaan kaikesta tavaroiden vastaanottoon, lastaukseen ja pakkaamiseen liittyvästä ja lisäksi huolehdin yhteydenpidosta sekä kuljetusyrityksiin että asiakkaisiin. Arvostan erityisesti myös työpaikan viihtyisää ilmapiiriä. Se johtunee siitä, että meitä on suhteellisen pieni porukka, joka työskentelee yhteistä päämäärää kohti.

 

Storäng odottaa innolla osallistuvansa yrityksen kehittämiseen:

 

– Uutena työntekijänä ja tuoreilla silmillä huomaa helposti kehittymismahdollisuuksia. Käytän tätä näkökulmaa liiketoiminnan optimoimiseen ja tehostamiseen.

 

Storängillä ja Baggella ei ole vain samoja työtehtäviä, vaan he jakavat myös rakkauden merielämään – työpäivän jälkeen on rentouttavaa puuhata omassa verstaassa, jossa Storäng rakentaa ja korjaa veneitä.Siirry Ajankohtaista-sivulle