4:e maj 2023

Procons logistikansvarige Johan Bagge går i pension – ersätts av Simon Storäng

Procons Johan Bagge artikkelikuva

Att Johan Bagge hamnade på Procons var något av en slump. Efter 35 år inom mejeribranschen fick han ägna sina dagar åt att söka jobb – tills Procons vd Klas West fick nys om att en man med bred erfarenhet av lager och logistik stod utan arbete. Lagom till julen år 2016 fick Bagge arbetsavtalet i handen och arbetsresorna från hemmet i Vörå till arbetsplatsen i Malax kunde börja.

 

– Jag och Klasse kom genast bra överens och min arbetserfarenhet matchade de behov som fanns inom företaget. Det var den bästa julklappen jag kunde få, konstaterar Bagge.

 

Som arbetssökande 57-åring hade han nästan hunnit ge upp hoppet om att hitta rätt på arbetsmarknaden.

 

– Klasse såg min långa erfarenhet och brydde sig inte om min ålder. Det är jag evigt tacksam för.

 

På Procons fick Bagge åter möjligheten att göra det som han är bäst på. Han ansvarade för lager och logistik, kommunicerade med transportföretagen och höll ordning på lagersystemet.

 

– Det bästa har ändå varit sällskapet. Det är bara glada miner på Procons och Klasse är en driftig och öppen vd som tar sig tiden att prata med sina anställda. Det är viktigt med gemensamma kaffestunder, säger Bagge.

 

Efter sju års tjänst lämnar Bagge nu Procons. Han tar emot pensionen med öppna armar även om det stundtals känns vemodigt.

 

– Visst är det ett stort steg då man har jobbat så länge som jag har gjort, men allt har sin tid.

 

Nu ska han sakta men säkert vänja sig vid att ha sovmorgon varje dag och att kunna lägga all sin tid på familjen och det högt älskade skärgårdslivet.

Storäng tar över logistiken och ser fram emot att utveckla verksamheten

Procons lager och logistik sköts numera av Bagges ersättare Simon Storäng som utöver sin metallutbildning har erfarenhet av såväl metall- och byggbranschen som båtbranschen. Han ser variationen i arbetet på Procons som en stor fördel.

 

– Eftersom jag har hand om allt som har att göra med varumottagning, lastning och packning och dessutom sköter kontakten med både transportföretag och kunder är arbetet väldigt varierande. Stämningen är också gemytlig, vilket jag verkligen uppskattar. Det är något visst med att vara ett relativt litet gäng som arbetar mot samma mål.

 

Storäng ser fram emot att bidra till företagets utveckling:

 

– När man är ny på jobbet har man fräscha ögon och lägger lätt märke till förbättringsmöjligheter. Den här blicken ska jag utnyttja för att optimera och effektivisera verksamheten.

 

Storäng och Bagge har inte bara samma arbetsuppgifter. De delar också förkärleken för livet till havs – när arbetsdagen är slut kallar den egna verkstaden där Storäng bygger och reparerar båtar för att varva ner.Gå till Aktuellt